انواع ایمپلنت دندان

انواع ایمپلنت دندان

معرفی انواع ایمپلنت دندان

انواع ایمپلنت دندان: ایمپلنت های دندانی در واقع پایه های فلزی از جنس تیتانیوم هستند که درون استخوان فک در جای دندان از دست رفته متصل شده و به نوعی نقش ریشه دندان را ایفا می کنند. سپس با قرار گرفتن یک اباتمنت بر روی آن ها امکان اتصال تاج دندان را فراهم می آورند. بدین ترتیب یک دندان مصنوعی مشابه با دندان طبیعی از لحاظ عملکردی و ظاهری را ایجاد می کنند.

ایمپلنت های دندان انواع مختلفی دارند که هر کدام دارای ویژگی های منحصر به فرد و مزایای خاص می باشند. یکی از عوامل تاثیر گذار بر قیمت ایمپلنت دندان را می توان همین به انواع ایمپلنت دندان اشاره کرد. در واقع انواع ایمپلنت دندان را از لحاظ نوع کاشت، نوع پایه، تعدادو برند آن تقسیم بندی کرده اند که در ادامه به بررسی هر کدام از آن ها می پردازیم.

لیست انواع ایمپلنت دندان

  • ایمپلنت Endosteal
  • ایمپلنت ساب پریواستیل
  • کاشت زایگوماتیک
  • مینی ایمپلنت
  • ایمپلنت فوری
  • ایمپلنت All-on-4/All-on-6:

ایمپلنت چیست؟

ایمپلنت ها پایه های فلزی از تیتانیوم خالص هستند که در درون استخوان فک در زیر لثه قرار می گیرند و در واقع به نوعی نقش ریشه دندان طبیعی را ایفا می کنند. ایمپلنت ها به منظور جایگزین دندان از دست رفته به جای استفاده از دندان مصنوعی ایجاد شده است.

ایمپلنت های دندانی برای هر فردی به صورت شخصی ساخته می شود تا بدین ترتیب متناسب با قالب فک و همچنین هم تراز با سایر دندان ها باشد.

انواع ایمپلنت دندان

تفاوتی که در میان ایمپلنت ها وجود دارد در فیکسچر آنهاست. فیکسچر در واقع حکم ریشه دندان را دارد و داخل فک استخوان قرار می گیرد. برخی فیکسچرها از نظر ظاهر دارای دو شکل مخروطی و استوانه ای هستند و ضخامت های متفاوتی دارند.

سه نوع معمول کاشت دندان وجود دارد که می توانید از بین اندواستیل ،ساب پریواستیل و زایگوماتیک انتخاب کنید. اندواستیل ایمن ترین و رایج ترین است ، پس از آن ساب پریواستیل و پس از آن zygomatic آخرین و پیچیده ترین است که بندرت استفاده می شود.  

ایمپلنت Endosteal

  • توضیح: اینپلنت ایندوستال رایج ترین نوع ایمپلنت های دندانی هستند. آنها با جراحی مستقیماً در استخوان فک قرار می گیرند.
  • مواد : به طور معمول از تیتانیوم یا آلیاژهای تیتانیوم ساخته شده است.
  • استفاده: می توانند یک یا چند دندان مصنوعی را نگه دارند.

ایمپلنت اندوستیل رایج ترین نوع کاشت دندان است. این روش برای اکثر بیماران مناسب است ، اما برای ایجاد فیوز به یک فک خوب و سالم نیاز دارند. آنها پست حفره یا سوراخ هستند که به صورت پیچ شکل می گیرند. آنها داخل فك قرار می گیرند كه جایگزین دندان های از دست رفته هستند. پس از انجام عمل کمی زمان لازم است تا بهبود یابد.برای فیوز و یک دژ مستلزم زمان است.

پس از بهبودی ، دندانهای جیگزین می توانند بر روی پست قرار بگیرند تا با دندانهای اطراف خود جا بگیرند. اگر ایده اول را که در استخوان فک شما قرار دارد دوست ندارید ، ممکن است ایده دوم کاشت متداول را کمی بیشتر دوست دارید.  

ایمپلنت ساب پریواستیل

  • توضیح: این ایمپلنت ها زیر لثه اما بالای استخوان فک قرار می گیرند. آنها زمانی استفاده می شوند که استخوان فک سالم کافی برای حمایت از ایمپلنت اندوستال وجود نداشته باشد.
  • مواد: معمولا از مواد زیست سازگار ساخته می شود.
  • استفاده: به دلیل پیشرفت در تکنیک های پیوند استخوان، کمتر رایج است.

یکی از انواع ایمپلنت دندانی، کاشت دندان ایمپلنت های ساب پریواستیل است. این گزینه اصلی جایگزین ایمپلنت Endosteal است. به جای اینکه در ناحیه فک ثابت شود ، ایمپلنتهای تحت فشار در قسمت بالای استخوان قرار دارند اما هنوز زیر لثه قرار دارند. یک قاب فلزی در زیر لثه با یک پست متصل به آن قرار داده شده است. سپس لثه در اطراف قاب التیام می یابد تا در جای خود قرار گیرد.

دندان های دروغین به قطب هایی که از لثه می رسد ایمن است. این روش فقط در صورتی مورد استفاده قرار می گیرد که بیمار فاقد استخوان کافی برای قرار دادن ایمپلنت باشد و فرد تمایل به جراحی پیوند استخوان ندارد. اگر این مورد برای شما صدق کند ، شاید این کاشت بعدی مناسب شما باشد.

کاشت زایگوماتیک

ایمپلنت های زیگوماتیک کم رواج ترین نوع کاشت دندان در در مقایسه با سایر روش ها است. این پیچیده ترین عمل است و باید تنها درصورتی انجام شود که فک کافی برای کاشت Endosteal نداشته باشید. ایمپلنت به جای فک استخوان در استخوان گونه قرار می گیرد. موارد این چنینی را می توان با روش دندان پزشکی با سدیشن انجام داد.

  • توضیح: اینها ایمپلنت های کشیده ای هستند که به جای استخوان فک بالا در استخوان گونه (زیگوما) لنگر انداخته اند.
  • مصرف: ایده آل برای بیماران مبتلا به تحلیل استخوان شدید در فک بالا که ممکن است کاندیدای ایمپلنت های سنتی نباشند.

مینی ایمپلنت

  • توضیح: مینی ایمپلنت ها با قطر کمتر از ایمپلنت های استاندارد اغلب برای تثبیت دندان مصنوعی استفاده می شوند.
  • استفاده: آنها می توانند گزینه ای سریعتر و کمتر تهاجمی برای بیماران خاص باشند

ایمپلنت فوری

  • توضیح: این موارد امکان قرار دادن تاج موقت را در همان روز جراحی ایمپلنت فراهم می کند.
  • استفاده: این می تواند برای بیمارانی که می خواهند از شکاف در لبخند خود جلوگیری کنند مفید باشد.

ایمپلنت All-on-4/All-on-6:

  • توضیح: این تکنیک از 4 یا 6 ایمپلنت برای حمایت از قوس کامل دندان استفاده می کند و آن را به یک راه حل برای کسانی تبدیل می کند که به مجموعه کاملی از دندان های جایگزین نیاز دارند.
  • استفاده: ایده آل برای بیماران با از دست دادن قابل توجه دندان.

هر نوع ایمپلنت نشانه ها و مزایای خود را دارد، بنابراین ضروری است با یک متخصص دندانپزشک مشورت کنید تا مشخص شود کدام گزینه برای شرایط خاص شما بهترین است.

 قیمت ایمپلنت ها بسته به کیفیت و کشور سازنده آن متفاوت هستند… برای اطلاعات بیشتر به لینک زیر مراجعه نمایید: ایمپلنت دندان

ایمپلنت چیست؟

ایمپلنت دندان در حقیقت یک پایه فلزی از جنس آلیاژ تیتانیوم می باشد که درون استخوان فک در جای دندان از دست رفته قرار می گیرد و سپس یک تاج دندان مشابه با دندان طبیعی بر روی آن سوار می شود. ایمپلنت دندان از لحاظ عملکردی و ظاهری شبیه دندان طبیعی می باشد و در بهبود کیفیت زندگی انسان نقش اساسی دارد.

انواع ایمپلنت دندانی کدامند؟

3 نوع کاشت دندان وجود دارد که با بررسی از وضعیت دندان ها و استخوان فک دندانپزشک تشخیص می دهد کدام روش مناسب است. این روش ها عبارتند از کاشت ایمپلنت ENDOSTEAL، کاشت ایمپلنت ساب پریو استیل و کاشت ایمپلنت زایگوماتیک.

مناسب ترین کاشت دندان کدام است؟

کاشت ایمپلنت ENDOSTEAL متداول ترین و مناسب ترین نوع کاشت برای هر فرد می باشد که دکتر متقی با توجه به تخصص و تجربه ای که در زمینه کاشت انواع ایمپلنت دندانی دارد می تواند به راحتی در محیطی کاملا بهداشتی با مناسب ترین قیمت برای شما انجام دهد.

5/5 - (23 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 1 =